Hennepteelt

Gepubliceerd: 5-10-2020

Op zolders, in kelders, in schuren of tuinhuisjes, in bedrijfspanden of op boerderijen: hennepteelt komt overal voor. In Twente ontdekt de politie elk jaar ruim tweehonderd hennepkwekerijen. En dus kan er zo maar een kwekerij in uw buurt zijn.

Thuis hennep kweken lijkt misschien onschuldig. Een snelle manier om geld te verdienen. Maar schijn bedriegt. In de praktijk komen veel mensen door hennepteelt juist verder in de financiële problemen. Bovendien is hennep telen strafbaar. En belangrijk om te weten als buurtgenoot: een hennepkwekerij in een woonwijk is levensgevaarlijk. De kans op brand, wateroverlast en ontploffing is groot. Uw buurt wordt ook onveiliger, omdat hennepkwekers bijna altijd samenwerken met andere criminelen.

Bewustwordingscampagne

De gemeenten en woningcorporaties in Twente, Enexis Netbeheer, Coteq en politie hebben een campagne opgezet om de inwoners van Twente bewust te maken welke gevaren en risico’s er kleven aan de illegale hennepteelt. Hierdoor nemen zij wellicht sneller de stap om een melding te doen bij een ‘niet pluis’ gevoel.

Ruikt u onraad? Meld het!

Dus hebt u het vermoeden dat in uw buurt hennep wordt gekweekt? Meld dit dan bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Dit kan spannend zijn, omdat de dader en u elkaar misschien kennen. Weet dat uw anonimiteit bij dit meldpunt op de eerste plaats staat.

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina Help misdaad de wijk uit of lees de flyer!

Help misdaad de wijk uit

Meer nieuws

 • Poen voor Groen

  29-10-2020

  Meer dan 100 Haaksbergse woningeigenaren 50 euro teruggekregen....

 • Nieuw Frankenhuis

  29-10-2020

  Woningbouwproject Nieuw Frankenhuis in Haaksbergen afgerond....

 • Afval scheiden

  29-10-2020

  Haaksbergen zonder afval. Wat mag er wel of niet in de verpakkingencontainer?...

Nieuws overzicht