Landbouwcongres

Gepubliceerd: 14-9-2023

Agrariërs uit Haaksbergen zijn op vrijdag 6 oktober van harte welkom voor een bijeenkomst speciaal voor agrarische ondernemers uit Zuid-Oost Twente. Vijf Twente gemeenten, waaronder Haaksbergen, hebben hun agrarische bedrijven uitgenodigd bij De Reggehof in Goor voor een programma met allerlei interessante kennissessies. Aanmelden is nog mogelijk, maar doe dat snel. Want vol = vol!

Het platteland is enorm in beweging. Het rijk en de provincie werken in dit verband aan het Nationaal en Provinciaal Programma Landelijk Gebied (NPLG/PPLG). De gemeenten Hengelo, Borne, Enschede, Haaksbergen en Hof van Twente hebben hun krachten gebundeld. Samen voeren zij het gesprek met de provincie, diverse andere organisaties in het gebied en met agrariërs. Zo willen de samenwerkende gemeenten aan perspectief en ruimte werken voor landbouw, natuur, water én mensen.

Informeren en ontmoeten

De vijf gemeenten vinden het belangrijk om hun agrariërs bij te staan in de transitie die plaatsvindt. Daarom organiseren zij met elkaar een bijeenkomst om agrariërs te informeren over waar zij mee bezig zijn. Maar de bijeenkomst is ook bedoeld om gelegenheid te bieden elkaar op te zoeken én om kennis te delen. Er zijn vijf kennissessies die bezocht kunnen worden:

 • Mestverwerking en op weg naar kunstmestarm
 • Vergunningverlening en Omgevingswet
 • Toekomstgerichte erven: mijn erf in 2035
 • Teeltplannen en gewasdiversificatie
 • KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) en kringlooplandbouw

Aanmelden

De bijeenkomst is vrijdag 6 oktober en begint om 12.30 uur met een inloop. Om 13.00 uur start het programma. Om 16.00 uur is de afsluiting, maar dan kan nog een uurtje nagepraat worden met een drankje op de kennismarkt. De bijeenkomst vindt plaats in theater De Reggehof aan De Höfte 5 in Goor. Interessant? Geef u dan zo snel mogelijk op via www.hofvantwente.nl/6oktober

Bijeenkomst

Meer nieuws

 • Open Bedrijvendag

  21-9-2023

  Meer dan 25 bedrijven openden hun deuren voor de Open Bedrijvendag....

 • Werkbezoek

  21-9-2023

  Dinsdagmiddag 12 september toog B&W naar bedrijventerrein Stepelo....

 • Zoutwinning

  20-9-2023

  Openbare technische briefing zoutwinning op maandag 25 september....

Nieuws overzicht