Inspiratiesessie

Gepubliceerd: 18-5-2017

De gemeente Haaksbergen nodigt haar inwoners uit om mee te praten over het cultuurbeleid voor de komende jaren. Op dinsdagavond 13 juni vindt er een ‘Cultuur Inspiratiesessie’ plaats in Theater De Kappen. Dat is tijdens de Week van de Amateurkunst, waarin inwoners getrakteerd worden op Haaksbergse kunst en cultuur in optima forma.

In de nieuwe Visie Haaksbergen 2030 is de ambitie uitgesproken dat Haaksbergen een bruisend dorp is met goede voorzieningen voor alle leeftijden. Een goed cultureel klimaat is daar onlosmakelijk aan verbonden. Het nieuwe cultuurbeleid, dat de gemeente voor de komende jaren opstelt, speelt daar op in. Kunst en cultuur ontspruiten uit de creativiteit van inwoners en verenigingen. Juist daarom wil de gemeente graag dat zo veel mogelijk mensen meedenken over het nieuwe beleid.

Weer samen optrekken

De huidige beleidsnota heeft de geldigheidsduur 2013 tot en met 2017. In deze jaren is er veel gebeurd, zoals ook van te voren in het cultuurbeleid is aangekondigd. Zo ontstond de jaarlijkse Week van de Amateurkunst, waarbij Haaksbergse kunstenaars en gezelschappen zich van hun beste kant laten zien. Ook zijn heel veel basisschoolkinderen naar het theater geweest en organiseerde de Fotogroep Haaksbergen meerdere keren de Fotobiënnale rondom het Park Groot Scholtenhagen en landgoed Lankheet. Veel activiteiten werden financieel mogelijk gemaakt doordat de gemeente en de provincie Overijssel daar geld voor hadden uitgetrokken. Ook voor het nieuwe plan wil de gemeente samen optrekken met de provincie. In eerste instantie door aan te sluiten bij de cultuurnota van de provincie Overijssel en door in aanmerking te komen voor beschikbare subsidies.

Aanmelden

Op dinsdagavond 13 juni gaat de gemeente in gesprek met betrokken inwoners en verenigingen over het vormgeven van het cultuurbeleid voor de komende jaren. Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld ‘welke ontwikkelingen zijn er? welke kansen en bedreigingen zijn er? welke wensen en ideeën leven er?’ Aanmelden voor de Cultuur Inspiratiesessie is wenselijk. Graag vóór donderdag 1 juni via cultuur@haaksbergen.nl. De bijeenkomst is in De Kappen, begint om 19.00 uur en eindigt omstreeks 21.30 uur. De inspiratiesessie wordt afgesloten met een borrel.

Foto’s en filmpjes

Tijdens de inspiratiesessie wordt een compilatie getoond van foto’s en filmpjes van culturele activiteiten die door inwoners van de gemeente Haaksbergen voor deze gelegenheid zijn aangeleverd. U kunt foto’s en filmpjes tot 1 juni 2017 opsturen naar cultuur@haaksbergen.nl. Daarnaast wil de gemeente ook in hooguit drie woorden weten wat men van de inspiratiesessie verwacht. Die woorden kunnen ook voor 1 juni per mail worden ingestuurd en komen tijdens de inspiratiesessie in beeld als een ‘woordenwolk’.

Stapstenen

Meer nieuws

 • Verkeersexamen

  22-5-2018

  Op 24 mei leggen leerlingen het praktisch verkeersexamen af...

 • Natuurbrandrisico

  21-5-2018

  In verband met droogte is vanaf 21 mei Fase 'Extra Alert' (2) van kracht...

 • Inspiratieavond

  17-5-2018

  Inspiratieavond op 6 juni: Waar haalt Haaksbergen de energie vandaan?...

Nieuws overzicht