Noodopvang kinderen

Gepubliceerd: 31-3-2020

Kinderen van ouders met zogeheten cruciale beroepen kunnen in deze bijzondere dagen terecht op hun school, bij de kinderopvang of bij hun gastouder. Dit stelt ouders in staat om hun beroep te blijven uitoefenen. Ouders regelen dit rechtstreeks met scholen of de kinderopvang. In opdracht van de rijksoverheid helpen gemeenten de scholen en opvangorganisaties hierbij. Voor kinderen tot en met 12 jaar die buiten kantoortijden opgevangen moeten worden - omdat hun ouders dan werken - heeft de gemeente nu ook 24-uurs opvang georganiseerd in Haaksbergen.

Alle gemeenten zijn verplicht 24-uurs opvang te organiseren voor ouders die dit nodig hebben. In Haaksbergen nemen Humankind Kinderopvang (met als locatie het Los Hoes in de Hassinkbrink) en gastouderbureau Snoesje dit op korte termijn voor rekening. Van de opvang overdag wordt overigens al volop gebruik gemaakt.

Als het thuis lastig is

De gemeente is zich ervan bewust dat er ook kinderen zijn van ouders die géén cruciaal beroep hebben, maar voor wie het lastig is om veel thuis te zijn. Dat kunnen kinderen zijn die thuis onvoldoende begeleiding krijgen of voor wie thuis geen veilige basis is. Deze kinderen zijn veelal al bekend bij de scholen of bij de Noaberpoort (voor een vorm van jeugdhulp). Om deze kinderen te helpen moet heel goed gekeken worden wat nodig is. Dat vraagt maatwerk. Het kan zijn dat het deze kinderen helpt om naar school of opvang te gaan.

Bij vragen

De gemeente, scholen en opvangorganisaties staan in nauw contact met elkaar om te doen wat nodig is. Ouders kunnen in principe bij school of kinderopvang terecht met hun vragen, maar mochten ze tegen moeilijkheden aanlopen dan kunnen ze ook contact opnemen met Gerard Bos of Eric Bouwma van de gemeente via (053) 573 45 67.

Schoolklas

Meer nieuws

 • Stepelerveld

  24-9-2020

  Input voor schetsontwerp duurzaam bedrijventerrein Stepelerveld....

 • Twentse Klimaatpraat

  23-9-2020

  Doe mee met de Twentse Klimaatpraat Online op woensdag 7 oktober....

 • Corona is nog niet weg

  18-9-2020

  Burgemeester over het belang van je houden aan de RIVM-richtlijnen....

Nieuws overzicht