Buitenreclame

Stel u heeft een bedrijf of organiseert een evenement. U wilt daar natuurlijk graag reclame voor maken.

Haaksbergen biedt allerlei mogelijkheden voor het maken van reclame langs de openbare weg. Ondernemers en organisatoren kunnen hiervan gebruik maken, want weides vol met spandoeken en reclameobjecten willen we niet!

Buitengebied

Haaksbergen heeft een prachtig buitengebied. Maar door in weilanden, parken of plantsoenen spandoeken of borden te plaatsen wordt het buiten niet fraaier. Bovendien belemmert reclame soms het zicht op de weg en kan er niet goed gemaaid worden. Daarom staat de gemeente Haaksbergen niet toe dat her en der reclames geplaatst worden. De laatste tijd komt het nogal eens voor dat de gemeente een reclameobject moet verwijderen, zelfs na een waarschuwing. Dat is jammer, want er zijn goede mogelijkheden om reclame te maken zónder het buitengebied te verrommelen.

Wat kan er wel?

Langs doorgaande wegen in Haaksbergen zijn er diverse frames aan lantaarnpalen voor commerciële of niet-commerciële boodschappen. De zogenaamde A0 reclame. Voor niet-commerciële partijen gelden gereduceerde tarieven. Voor kortstondige reclame zijn deze frames (A0-formaat) heel geschikt. Zie hiervoor: https://centercom.nl  Andere voorbeelden van nette en toegestane buitenreclames zijn posters in bushokjes (www.clearchannel.nl), reclame bovenin lichtmasten (www.npbmedia.nl), reclame in de plattegrondkasten of de reclame op de rotondes (www.rotondespecialist.nl).

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl