eHerkenning

Digitaal zaken doen met de gemeente. Met eHerkenning kunt u als bedrijf veilig, betrouwbaar en eenvoudig online zaken regelen bij instellingen van de overheid. Ook de gemeente werkt voor bepaalde producten en diensten met eHerkenning.

Bij het aanvragen van bijvoorbeeld een vergunning of subsidie wordt vaak vertrouwelijke informatie uitgewisseld. Dit moet veilig en betrouwbaar gebeuren. eHerkenning regelt de digitale herkenning (authenticatie) en controleert de digitale bevoegdheid (autorisatie). Met andere woorden: Bent u wie u zegt dat u bent? En mag u doen wat u doet?

Digitale sleutel

Om gebruik te maken van online diensten met eHerkenning, heeft u een eHerkenningsmiddel nodig: een digitale toegangssleutel om in te loggen. Bekijk de video over inloggen met eHerkenning.

Downloads

Videobestand (mp4 | 12,4 MB), Audiobestand (mp3 | 1,81 MB), Tekstbestand (txt | 1,04 kB)

Het eHerkenningsmiddel is vaak een combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord, eventueel aangevuld met een code uit een sms, token of app. Er zijn 5 verschillende eHerkenningsmiddelen, onderverdeeld in 5 betrouwbaarheidsniveaus: van laag tot zeer hoog.

eHerkenning gebruiken

U kunt op deze website steeds meer zaken digitaal regelen met eHerkenning. Dit kan u veel tijd besparen: u hoeft minder vaak langs te komen en spaart reistijd, wachttijd en parkeerkosten uit.

Betrouwbaarheidsniveau

Voor online diensten van de gemeente Haaksbergen heeft u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2 nodig.

Aanvragen

Er zijn 6 erkende leveranciers die eHerkenningsmiddelen mogen leveren. eHerkenning vraagt u zelf aan bij één van deze leveranciers. De prijs verschilt per leverancier, de lengte van het contract en andere opties.

De aanvraag van eHerkenning duurt minimaal een aantal werkdagen en kan langer duren door het opsturen van bepaalde bewijsstukken of de identificatie met een ‘natte handtekening’. Sommige leveranciers bieden een spoedprocedure aan. Heeft u binnenkort eHerkenning nodig? Begin op tijd met uw aanvraag via het stappenplan op de website van eHerkenning.

Meer informatie

Ga naar www.eherkenning.nl voor meer informatie over aangesloten organisaties of machtigen.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl