Arbeidsmarkt

Voor u als ondernemer is het belangrijk om geschikt en goed kwalitatief opgeleid personeel te vinden.

Werkplein Twente, locatie de Gieterij

De gemeenten Haaksbergen,  Borne, Hengelo en Hof van Twente organiseren vanuit deze locatie in Hengelo de werkgeversbenadering en het begeleiden van werkzoekenden naar werk. Werkgeversbenadering vindt plaats in samenwerking met adviseurs van UWV, SWB Midden Twente en ROZ Twente.

Op deze locatie vinden ook de voorlichtingsbijeenkomsten aan jongeren in de zoektijd plaats. Sinds januari 2013 geeft Werkplein Twente tevens voorlichting aan mensen die de maximale uitkeringsduur van de werkloosheidswet bereiken en nog werkzoekend zijn. Verder gaan zij diverse trainingen aan werkzoekenden met bijstand verzorgen. Bezoekers zijn op afspraak welkom. Het adres is: Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo. Telefoon: (074) 750 81 80.

Studenten & Young professionals

Career Center Twente, Get Connected Twente is een samenwerkingsverband van toonaangevende bedrijven en organisaties in Twente. Eén van onze doelstellingen is om gezamenlijk hoogopgeleide potentials aan te trekken en de randvoorwaarden te creëren om hun carrière in Twente te starten en voort te zetten. Belangrijk in de activiteiten van Career Center Twente is de promotie van Twente als aantrekkelijk werk- en woongebied welke tot resultaat heeft, dat in Twente studerenden optimaal op de hoogte zijn van hun mogelijkheden in onze regio. Ook wordt Twente samen met de samenwerkingspartners gepresenteerd op Carrièrebeurzen voor hoger opgeleiden met hetzelfde  doel.

Voor uw buitenlandse kenniswerkers kunt u terecht bij het Expat Center in het WTC Twente.

Vacatures

Career Center Twente (CTT) werft personeel op minimaal HBO- en WO- niveau voor de aangesloten partners. Banen in uitlopende bedrijfstakken en organisaties van engineer, softwarespecialist tot bedrijfskundige.

CCT vergemakkelijkt de loopbaanstappen naar Twente van kenniswerkers door:

  • Presentatie van alle voor kenniswerkers geschikte vacatures, gekoppeld aan sollicitatiebegeleiding.
  • Hulp bij het vinden van een baan voor de meeverhuizende partner.
  • CTT biedt veel praktische diensten aan die samenhangen met de overstap naar Twente. CCT heeft hiervoor exclusieve samenwerkingsovereenkomsten gesloten met een bank, notariskantoor, makelaars, verhuisbedrijf, kinderopvanginstelling, schilder en (pensioen-) verzekeraar.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl