Vestigingslocaties

Haaksbergen heeft een gevarieerd aanbod van vestigingslocaties, van winkel- en kantoorpanden tot goed bereikbare, hoogwaardige bedrijventerreinen aan de rand van Haaksbergen.

De gemeente kent de volgende bedrijvenlocaties:

  • Stepelo
  • De Greune
  • 't Varck
  • Brammelo
  • De Hoeve (Sint-Isidorushoeve)

Het is belangrijk dat onze bedrijventerreinen goed worden beheerd en onderhouden. Met uitzondering van de Hoeve is er op de genoemde terreinen een actieve parkmanagementorganisatie. Het parkmanagement staat voor vitaal, attractief en veilige bedrijventerreinen met weinig criminaliteit en besparing op kosten door collectieve diensten. Parkmanager is  André Busschers die bereikbaar is onder tel: 06 - 83 79 54 75. André is het eerste aanspreekpunt voor informatie over de verschillende projecten te weten: Bewegwijzering, KVO en camerabeveiliging, terrein en groenbeheer, voordeelarrangementen en glasvezel.

Nieuw industrieterrein Stepelerveld

Aan de noordzijde van Haaksbergen is bedrijventerrein Stepelerveld in ontwikkeling (zie: www.bedrijventerrein-Stepelerveld.nl). Het betreft een gebied van 50 ha, waarvan de eerste fase 15 ha groot is. Sinds 2014 is Uzin Utz Nederland B.V. (voorheen Unipro), als de groenste fabriek van Nederland, op Stepelerveld gevestigd. Uzin Utz Nederland B.V. heeft een duurzaam en energiezuinig pand met een groene uitstraling gerealiseerd. Deze ontwikkeling is voor de gemeente Haaksbergen de reden om het terrein duurzaam te ontwikkelen en in april 2015 heeft de gemeenteraad de gebiedsuitwerking ‘Stepelerveld, het duurzaamste bedrijventerrein van Twente’ vastgesteld.  Het bedrijventerrein is een voorbeeldproject voor de provincie Overijssel. De gemeente werkt in deze gebiedsontwikkeling intensief samen met het bedrijfsleven en de Provincie.

Op Stepelerveld worden vijf ’unique selling points’ gehanteerd. Dit zijn:

  • biodiversiteit en gezond werklandschap;
  • schoon en zichtbaar watersysteem;
  • slimme wegen;
  • samenwerken met de buren;
  • duurzaam bouwen.

De gemeente Haaksbergen richt het terrein zo groen en duurzaam mogelijk in. Hierbij zijn groen en water belangrijke elementen. Daarnaast worden de bestaande (waardevolle) landschappelijke elementen in het gebied zoveel mogelijk gehandhaafd. Het terrein is gericht op bedrijven die een groen imago en duurzame bedrijfsvoering als ambitie hebben. Daarnaast is het terrein bedoeld voor zowel kleine en grote bedrijven, als bestaande en startende bedrijven. Met de realisatie van de nieuwe N18 is de bereikbaarheid van Stepelo en Stepelerveld nog verder geoptimaliseerd. 

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl