Serious Request

Gepubliceerd: 6-12-2018

Al jaren organiseert 3FM de week voor kerst Serious Request om geld voor een goed doel in te zamelen. Dit jaar wordt Haaksbergen aangedaan! De goede-doelen-actie van het radioprogramma is dit jaar anders dan anders. Diskjockeys trekken namelijk het land door om plaatselijke acties te ondersteunen. Enkele dj’s wandelen van Twente vía Haaksbergen naar de Achterhoek. Haaksbergse acties mogen natuurlijk niet ontbreken.

Op woensdag 19 december komen de dj’s rond 15.00 uur in Haaksbergen aan. De gemeente, Haaksbergen Natuurlijk en Museum Buurtspoorweg bereiden een feestelijke ontvangst voor, waarover later meer. Ook maakt de gemeente het initiatiefnemers van acties gemakkelijk door vlot én gratis een vergunning te verlenen.

Groot en klein

Dit jaar gaat het geld dat binnengehaald wordt met acties en gedoneerd wordt naar drie goede doelen: bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten. Wethouder Vrijetijdseconomie Louis Koopman hoopt dat Haaksbergen massaal mee gaat doen. “Dat zou fantastisch zijn! En dat hoeft echt niet per se met een grote actie. Grote en kleine initiatieven, álles is goed.”

Handschoen oppakken

Een aantal medewerkers van de gemeente is begonnen met het voorbereiden van een betaalde maaltijd voor alle mensen die in het gemeentehuis werken. Niet alleen voor gemeenteambtenaren, maar ook voor bijvoorbeeld medewerkers van de Noaberpoort, politie en cliënten van Aveleijn. “Wij kunnen natuurlijk niet achter blijven”, glimlacht Koopman. “Ik hoop dat nog veel meer Haaksbergenaren en Haaksbergse bedrijven de handschoen oppakken!”

Gratis en snelle vergunning

Voor het organiseren van een evenement is soms een vergunning nodig. Andere keren volstaat het doen van een melding bij de gemeente. Speciaal voor Serious Request-acties zijn er geen kosten verbonden aan het verkrijgen van een vergunning. Bovendien is de aanvraagtermijn ingekort naar twee weken. Een melding van een klein evenement kan nog een week van te voren. Mensen die meer willen weten, kunnen bellen met het team Vergunningverlening via (053) 573 45 67.

Op www.npo3fm.nl/seriousrequest is meer informatie te vinden over Serious Request LifeLine. Ook staan er goede voorbeelden op van mogelijke evenementen en acties. Aanmelden van een actie kan op de site via ‘eigen actie’. 

Serious Request

Meer nieuws

Nieuws overzicht