75 jaar vrijheid

Gepubliceerd: 27-2-2020

Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat Haaksbergen werd bevrijd door de geallieerden. Om dat te vieren en herdenken vinden er, vooral in maart en april, een heleboel jubileumactiviteiten plaats. Het organiserende comité “Haaksbergen 75 jaar vrijheid en verzoening” kan dat allemaal doen dankzij steun van vele kanten. Voorzitter Han Noordink is maar wat blij met alle subsidies, sponsoring en vrijwillige inzet.

“In Haaksbergen hebben we een fantastisch jubileumprogramma kunnen realiseren”, stelt Noordink. “Zowel voor jong als oud. Met respectvolle momenten van herdenken én met feestelijke activiteiten waarmee we onze vrijheid vieren. De goede ideeën van inwoners tijdens inloopavonden zijn daarvoor een mooi vertrekpunt geweest. Vanaf het begin hebben we het programma ook afgestemd met onze Duitse partnergemeente Ahaus. Het is ongelooflijk hoeveel vrijwilligers zich inzetten om al die programmaonderdelen mogelijk te maken.”

Noordink wijst erop dat zonder geld niet veel mogelijk was geweest. “Het programma is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Overijssel, het vfonds en de Euregio. Daar zijn we ongelooflijk blij mee. Ook lokale ondernemers, bedrijven en belangenorganisaties hebben inmiddels hun bijdrage toegezegd. En de gemeente Haaksbergen faciliteert op meerdere fronten. Dat alles is een geweldige steun voor ons. Zo wordt het een herdenkingsjaar ván en vóór alle Haaksbergenaren.”


       

Het project “Haaksbergen 75 jaar vrijheid en verzoening” wordt medegefinancierd door de provincie Overijssel, door het vfonds en, in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland, door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

logo

Meer nieuws

 • Uitstel voor ondernemers

  30-3-2020

  Ondernemers krijgen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen....

 • Natuurbrandrisico

  30-3-2020

  In verband met de droogte in de natuur verhoogd risico voor een natuurbrand....

 • Vakantieparken

  27-3-2020

  Update sluiting van vakantieparken, campings en camperplaatsen...

Nieuws overzicht