Vragen over corona?

Gepubliceerd: 2-4-2020

We begrijpen goed dat het coronavirus en de getroffen maatregelen tot veel vragen leiden. Maar wáár kunt u nou het best terecht met wélke vragen? We hebben voor u een overzichtje gemaakt.

Overzicht

Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid vindt u niet alleen de meest actuele informatie over de landelijk getroffen maatregelen, maar vindt u ook uitgebreide vragen met antwoorden over de diverse regelingen die er zijn.

RIVM

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (het RIVM) staat informatie over de actuele situatie in Nederland. Met cijfers, vragen en antwoorden en informatie voor professionals.

GGD Twente

Op de website van de GGD Twente kunt u meer lezen over zelf zo gezond mogelijk zijn en blijven.

Landelijk publieksinformatienummer

Iedereen met vragen over het coronavirus kan terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351.

Ondernemers

Heeft u vragen als ondernemer, bijvoorbeeld over financiële regelingen? Bekijk dan de website van de Kamer van Koophandel. Daar vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet tussen? Bel dan met het KvK Coronaloket: 0800 - 2117. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Maar er is uiteraard meer informatie voor ondernemers, bijvoorbeeld vanuit de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) of Werkplein Twente. Op de website van de gemeente Haaksbergen staat alle informatie voor ondernemers handig bij elkaar.

Vragen over de noodverordening

Heeft u vragen over de noodverordening, kijk dan op de website van de Veiligheidsregio Twente. Bekijk hier de meest actuele noodverordening op de site van de VRT.


Contact met de gemeente

Kunt u de juiste informatie niet vinden of heeft u een vraag over de situatie in Haaksbergen?
Dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met de gemeente Haaksbergen. Wij helpen u graag. U kunt bellen naar het algemene nummer (053) 573 45 67 of mailen naar gemeente@haaksbergen.nl.

Coronavirus

Meer nieuws

 • Teugels aangehaald

  25-9-2020

  Coronacijfers omhoog, teugels worden aangehaald in Haaksbergen....

 • Stepelerveld

  24-9-2020

  Input voor schetsontwerp duurzaam bedrijventerrein Stepelerveld....

 • Twentse Klimaatpraat

  23-9-2020

  Doe mee met de Twentse Klimaatpraat Online op woensdag 7 oktober....

Nieuws overzicht