Vragen over corona?

Gepubliceerd: 2-4-2020

We begrijpen goed dat het coronavirus en de getroffen maatregelen tot veel vragen leiden. Maar wáár kunt u nou het best terecht met wélke vragen? We hebben voor u een overzichtje gemaakt.

impressie van het coronavirusOverzicht

Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid vindt u niet alleen de meest actuele informatie over de landelijk getroffen maatregelen, maar vindt u ook uitgebreide vragen met antwoorden over de diverse regelingen die er zijn.

RIVM

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (het RIVM) staat informatie over de actuele situatie in Nederland. Met cijfers, vragen en antwoorden en informatie voor professionals.

GGD Twente

Op de website van de GGD Twente kunt u meer lezen over zelf zo gezond mogelijk zijn en blijven.

Landelijk publieksinformatienummer

Iedereen met vragen over het coronavirus kan terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351.

Ondernemers

Heeft u vragen als ondernemer, bijvoorbeeld over financiële regelingen? Bekijk dan de website van de Kamer van Koophandel. Daar vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet tussen? Bel dan met het KvK Coronaloket: 0800 - 2117. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Tijdelijke coronawet

Sinds 1 december 2020 is de tijdelijke coronawet van kracht. De wet vervangt de noodverordeningen, waarin de maatregelen sinds maart 2020 werden opgenomen. Noodverordeningen zijn namelijk voor kortdurende (crisis)situaties. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de noodverordeningen vervangen door de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19.

Bekijk hier de ministeriële regeling Tijdelijke Wet maatregelen Covid-19


Contact met de gemeente

Kunt u de juiste informatie niet vinden of heeft u een vraag over de situatie in Haaksbergen?
Dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met de gemeente Haaksbergen. Wij helpen u graag. U kunt bellen naar het algemene nummer (053) 573 45 67 of mailen naar gemeente@haaksbergen.nl.

Coronavirus

Meer nieuws

 • Begroting 2023

  30-9-2022

  Het vertrekpunt ligt op het realiseren van raadsafspraken....

 • Marktkramen

  29-9-2022

  Vanaf 5 oktober tijdelijke verhuizing marktkramen naar de Hibbertsstraat....

 • Poet’n Graads

  29-9-2022

  Dorpsomroeper Poet’n Graads weer terug op zijn sokkel....

Nieuws overzicht