Actieplan Centrum

Gepubliceerd: 13-7-2022

De gemeente wil het Haaksbergse dorpshart graag aantrekkelijker maken voor bezoekers en bewoners. Daarvoor is enkele jaren terug samen met centrumondernemers en met steun van de provincie Overijssel het Actieplan Centrum opgesteld. Stapje voor stapje worden er verbeteringen aangebracht in het centrum, die de sfeer en vitaliteit ten goede komen. Monique van Haaf is gedeputeerde Wonen, Ruimte en Retail bij provincie Overijssel. Afgelopen donderdag nam ze een kijkje in het centrum en liet ze zich door de gemeente, centrumondernemers, projectontwikkelaars en centrummanager informeren over wat is gerealiseerd en wat in de pijplijn zit.

De afgelopen jaren is het centrum zichtbaar veranderd. Zo maakte het voormalige bankgebouw bij de Jumbo plaats voor een parkeerplek en openbaar groen, verhuisden diverse winkeliers naar het centrum, onderging de Albert Heijn een verbouwing en werden met hulp van het gevelfonds een aantal winkelpanden opgeknapt. Ook wordt deze maanden de Molenstraat gemoderniseerd en wordt gewerkt aan het Marktplan. Deze verbeteringen komen samen in het Actieplan Centrum, waarvoor ondernemers, ontwikkelaars, vastgoedbezitters, provincie en gemeente de handen ineenslaan. Volgens de verantwoordelijk wethouders Koopman en Scholten is die samenwerking hard nodig, want Haaksbergen moet mét elkaar zorgen dat het centrum attractief blijft.

Mooi voorbeeld

Gedeputeerde Van Haaf is blij met de vooruitgang die Haaksbergen laat zien. “Haaksbergen werkt met een gefaseerde aanpak aan de versterking van haar centrum. In de uitvoering wordt dit nu zichtbaar. Dit is gelukt dankzij een goede samenwerking tussen de diverse partijen. Voor de provincie Overijssel is Haaksbergen een mooi voorbeeld, omdat zij laten zien dat ook kleinere kernen op deze manier vitaal en toekomstbestendig kunnen blijven.” Ook de komende jaren staan er nog verbeteringen op de wensenlijst. Een voorbeeld daarvan is aanpassing van de Spoorstraat tot De Kalter.

Meer nieuws

 • Asielzoekers

  21-7-2022

  Eerste asielzoekers voor crisisnoodopvang in Haaksbergen....

 • Goan app

  21-7-2022

  Reizen met de Regiotaxi? Het boeken en reizen wordt nu nog makkelijker....

 • Marktplan

  21-7-2022

  Bewoners en ondernemers van omliggende straten rond het Marktplan praten mee....

Nieuws overzicht