Werkzaamheden

Gepubliceerd: 23-10-2019

De komende weken zijn er in Haaksbergen werkzaamheden aan twee rotondes. Die bij Restaurant Evers (Hengelosestraat) en aan de Noordsingel (bij voormalig tuincentrum Groenrijk). In beide gevallen is er sprake van schades die hersteld en voorkomen moeten worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. De werkzaamheden vinden deels tegelijkertijd plaats, hinderen elkaar niet en moeten voor de winter klaar zijn.

De grootste klus is het compleet vervangen van de rotonde Hengelosestraat-Metaalstraat. Daar is regelmatig sprake van een verzakking van het wegdek. Er gaat steeds meer verkeer over de rotonde, waardoor er de laatste jaren steeds vaker schade aan het asfalt ontstaat. Al dat lapwerk kost veel geld en geeft ook steeds weer overlast. Daarom wordt nu de hele rotonde vernieuwd. Niet alleen komt er nieuw asfalt, ook de ondergrond wordt verstevigd.

Noodweg langs Hengelosestraat

Vanaf maandag 28 oktober begint de aanleg van een noodweg náást de rotonde, met dank aan de grondeigenaren. Daardoor hoeft verkeer van en richting Hengelo niet omgeleid te worden. Verkeer dat naar bedrijventerrein Stepelo wil kan via de Noordsingel en de ovonde (bij Potz Wonen) rijden. Tegelijkertijd worden ook delen van het fietspad langs de Hengelosestraat vernieuwd. Fietsers worden omgeleid langs de Hengelosestraat. De werkzaamheden duren maximaal acht weken.

Noordsingel-Goorsestraat

Ook de rotonde bij voormalig tuincentrum Groenrijk is niet goed meer. In het beton zitten scheuren die steeds groter worden. Vanaf maandag 28 oktober wordt er op de rotonde gewerkt en moet verkeer omrijden. De rotonde is tot en met vrijdag 8 november volledig afgesloten van verkeer. Alleen hulpdiensten en de lijnbus kunnen er nog langs onder begeleiding van verkeersregelaars. Verkeer wordt omgeleid. De gemeente heeft erop gelet dat de werkzaamheden en omleidingen elkaar niet hinderen. Ze vinden ver genoeg van elkaar plaats. Maar weggebruikers moeten wel rekening houden met een iets langere reistijd. De afgelopen jaren is geld opzijgezet voor het onderhoud.

Werk in uitvoering

Meer nieuws

 • Publieksbalie gesloten

  28-11-2019

  Op donderdag 5 december is de balie van publiekszaken gesloten....

 • WOZ-waarde

  28-11-2019

  Zelf uw WOZ-waarde controleren is nu mogelijk tot maandag 9 december....

 • 75 jaar vrijheid

  28-11-2019

  Comité 75 jaar vrijheid presenteert uitgebreid jubileumprogramma....

Nieuws overzicht