Afvalinzameling

Gepubliceerd: 8-2-2021

Medewerkers van Twente Milieu werken sinds zaterdagavond met man en macht aan het sneeuw- en ijsvrij maken van straten en fietspaden in Haaksbergen. De grote hoeveelheid sneeuw en de lage temperatuur in combinatie met de wind zorgen ervoor dat dit zelfs voor ervaren strooiploegen een enorme klus is. Twente Milieu probeert de hoofdwegen begaanbaar te maken en houden, maar dit lukt niet overal. Op de wegen in de woonwijken ligt nog een dik pak sneeuw. Dat heeft gevolgen voor de afvalinzameling.

Vanwege de extreme weersomstandigheden heeft Twente Milieu besloten om tot en met zaterdag 13 februari geen afval aan huis in te zamelen. Ook de eerder geplande inhaalzaterdag (13 februari) komt te vervallen. De belangrijkste reden is dat de vuilniswagens niet veilig door de straten kunnen. Ook zijn de opstelplekken van containers niet sneeuwvrij. Inwoners wordt gevraagd om afval langer in of bij huis te bewaren.

Verzamelcontainer

Wel kan afval naar de verzamelcontainers gebracht worden, die in de buurt van supermarkten staan. Twente Milieu doet zijn best de verzamelcontainers goed bereikbaar te maken. Op www.langezaal.eu/afvalbrengpunt is te zien of het afvalbrengpunt aan de Industriestraat geopend is. Inwoners die een afspraak gemaakt hebben met Twente Milieu voor bijvoorbeeld het wisselen van een container, het afhalen van grofvuil of voor het bestrijden van plaagdieren krijgen bericht van Twente Milieu.

Eigen stoep

Twente Milieu doet er alles aan om de afvalinzameling weer zo snel mogelijk de herstarten. Ondertussen wordt verdergegaan met het sneeuw- en ijsvrij maken van straten. Inwoners kunnen zelf helpen door de eigen stoep en straat schoon en dus veilig te maken. Het laatste nieuws over gladheidsbestrijding of afvalinzameling is te lezen op https://www.twentemilieu.nl/winterweer. Inwoners die tegen problemen aanlopen kunnen contact opnemen met Twente Milieu. Het nummer van de klantenservice is 0900 - 85 20 111.

Vuilniswagen

Meer nieuws

 • Werfheegde

  4-3-2021

  Verbeteringen aan de Werfheegde en Pastoor Wienholtsstraat....

 • Gezond leven

  4-3-2021

  Wat is gezondheid? En hoe blijf je gezond in tijden van corona?...

 • Vervroegd stemmen

  3-3-2021

  Vervroegd stemmen bij de Tweede Kamerverkiezing 2021....

Nieuws overzicht