Dierenoverlast

Informatie over de bestrijding en opvang van dieren.

De gemeente Haaksbergen houdt zich bezig met ongediertebestrijding (alleen ratten, muizen en de eikenprocessierups) en de opvang van zwervende dieren.

Zwerfdieren

Zwerfdieren kunt u tijdens kantooruren bij Beheer en Onderhoud telefoon (053) 573 45 67 melden. Buiten de kantooruren kunt u contact opnemen met de politie. Het dier wordt na uw melding bij u opgehaald en naar het opvangcentrum Brammelo gebracht.

Overlast ratten en muizen

Voor klachten over overlast van ratten of muizen in de openbare ruimte in de bebouwde kom van Haaksbergen kunt u bellen met het call center van de gemeente, telefoon (053) 573 45 67.

Kadavers

Ook voor meldingen van kadavers die op de openbare weg of in de berm liggen kunt u terecht bij de gemeente via telefoon (053) 573 45 67

Eikenprocessierups

In de afgelopen jaren is het aantal meldingen van de Eikenprocessierups in Haaksbergen en omgeving flink toegenomen. Meer informatie over de eikenprocessierups

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl

Archiefweb

Het kan zijn dat bepaalde informatie niet meer op onze website staat. Kijk in dat geval even in ons archief op Archiefweb (archief sinds 4 april 2016).