Hondenbeleid

In totaal zijn er ruim 2000 honden in Haaksbergen, op bijna evenveel adressen.

Vanaf 2005 voert de gemeente hondenbeleid. Dat is nodig, omdat veel mensen in Haaksbergen een of meerdere honden bezitten.

Al die Haaksbergse honden produceren jaarlijks ongeveer 230.000 kilo uitwerpselen. Dat zijn maar liefst 23 vrachtwagens vol, waarvan een deel terechtkomt op plaatsen waar dat ongewenst is, zoals op speelveldjes en in zandbakken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Haaksbergenaren overlast door hondenpoep de op een na vervelendste ergernis vinden.

Om die ergernis minder groot te maken, is de afgelopen jaren het aantal hondenvoorzieningen in Haaksbergen flink uitgebreid. Zo zijn er de afgelopen jaren nieuwe speelvelden en meer zogeheten losloopgebieden bijgekomen. De gemeente heeft een folder uitgebracht over de hondenvoorzieningen en waar die te vinden zijn, maar óók over de regels en welke boetes staan op overtredingen.

Deze folder over hondenvoorzieningen kunt u hier bekijken

Hondenbelasting

GBTwente voert voor ons de belastingtaken uit. Via de website van GBTwente vindt u informatie over de afvalstoffenheffing, forensenbelasting, hondenbelasting, onroerendezaakbelasting, parkeerbelasting, rioolheffing en toeristenbelasting.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl