Plattelandsontwikkeling

Haaksbergen heeft een uitgestrekt landelijk gebied dat volop in ontwikkeling is. We kennen drie Natura 2000-gebieden, diverse landgoederen en een actief agrarisch buitengebied. Voor toeristen is Haaksbergen erg aantrekkelijk. Voor een groot deel heeft dat te maken met het karakteristieke landschap met bossen, houtwallen, weides, vennen en heide.

Het platteland is ook in Haaksbergen enorm in ontwikkeling. Maatschappelijke trends en ontwikkelingen en landelijke en provinciale regelgeving zorgen voor nieuwe vraagstukken en uitdagingen. We zien het landschap zichtbaar veranderen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen en regelingen die betrekking hebben op het buitengebied van Haaksbergen. Heeft u vragen over de ontwikkelingen of de regelingen? Neem dan contact met ons op via plattelandsontwikkeling@haaksbergen.nl.

Agrarische bedrijven

De vele ontwikkelingen in het buitengebied zorgen ervoor dat je als agrariër moet oriënteren op de toekomst. Bekijk de ontwikkelmogelijkheden.

Projecten

Diverse projecten ondersteunen de ontwikkelingen in het landelijk gebied.

PPLG

Provinciaal Programma Landelijk Gebied

Nieuws

Volg de actuele ontwikkelingen in het landelijk gebied.

Natura 2000

Natura 2000 is de benaming voor een Europees netwerk van natuurgebieden.

Erfcoach

Het landelijkgebied is in beweging. De erfcoach helpt u graag met onafhankelijk advies over zaken waar u tegenaan loopt.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl

Archiefweb

Het kan zijn dat bepaalde informatie niet meer op onze website staat. Kijk in dat geval even in ons archief op Archiefweb (archief sinds 4 april 2016).