Plattelandsontwikkeling

Haaksbergen heeft een uitgestrekt landelijk gebied welke volop in ontwikkeling is. We kennen drie Natura 2000 gebieden, diverse landgoederen maar vooral ook een actief agrarisch buitengebied. Voor toeristen is Haaksbergen erg aantrekkelijk mede door de nog goed zichtbare karakteristieke landschapsstructuren.

Vanuit landelijke- en provinciale regelgeving maar ook door de verbreding in de landbouw zijn er vele vraagstukken en uitdagingen waar vooral het landelijkgebied mee te maken heeft. Het landschap is volop in ontwikkeling, op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse ontwikkelingen en regelingen die betrekking hebben op het buitengebied van Haaksbergen.

Heeft u vragen over de ontwikkelingen of de regelingen neem contact met ons op via plattelandsontwikkeling@haaksbergen.nl

Projecten

Diverse projecten ondersteunen de ontwikkelingen in het landelijkgebied.

Beleid

Een overzicht van de beleidsdocumenten rondom plattelandsontwikkeling.

PPLG

Provinciaal Programma Landelijk Gebied

Nieuws

Volg de actuele ontwikkelingen in het landelijk gebied.

Natura 2000

Natura 2000 is de benaming voor een Europees netwerk van natuurgebieden.

Erfcoach

Het landelijkgebied is in beweging. De erfcoach helpt u graag met onafhankelijk advies over zaken waar u tegenaan loopt.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl

Archiefweb

Het kan zijn dat bepaalde informatie niet meer op onze website staat. Kijk in dat geval even in ons archief op Archiefweb (archief sinds 4 april 2016).