Sportakkoord

Informatie over het lokaal Sport- en Beweegakkoord "Haaksbergen, Natuurlijk in beweging".

Sinds november 2020 hebben we in Haaksbergen het lokaal Sport- en Beweegakkoord. Het akkoord is ondertekend door verschillende Haaksbergse organisaties, waaronder sport- en beweegaanbieders, onderwijsinstellingen, Eerstelijnszorg Haaksbergen, Wijkracht en de gemeente Haaksbergen. Samen zetten zij zich in om onder meer sport en bewegen voor iedereen toegankelijk te laten zijn. Voor mensen mét en zónder beperking. Afspraken hierover staan in het sportakkoord.

Kernteam 

Het kernteam is verantwoordelijk voor het stimuleren en monitoren van de uitvoering van het Sport- en Beweegakkoord. Het team vormt een afspiegeling van de betrokken partijen, die samen het akkoord hebben ontwikkeld, ondertekend én gaan uitvoeren.

Het kernteam bestaat uit:

  • Miriam van der Heide, directeur basisonderwijs
  • Niels Hartlief, beleidsmedewerker Sport, gemeente Haaksbergen 
  • Swen Kuipers, apotheker en Stichting Eerstelijns Zorg Haaksbergen (EZH)
  • Angelique Smeeman, bestuurslid volleybalvereniging Havoc
  • Giljam Wartena, bestuurslid Stichting Groot Scholtenhagen
  • Buurtsportcoach Nienke Schuppers aangesteld als coördinator

Deelnemers

Wilt u weten welke partijen samenwerken voor het realiseren van de doelen uit het Sport- en Beweegakkoord? Bekijk hier welke partijen het akkoord hebben ondertekend.

Doe ook mee en teken het sportakkoord. Aanmelden kan via n.schuppers@wijkracht.nl.

Services: gratis (digitale) trainingen en werksessies

Saskia Smit is adviseur lokale sport. Zij kan verenigingen ondersteunen met services, die worden aangeboden door lokale sportbonden. De digitale trainingen geld genereren, 4 inzichten voor bestuurders, modern besturen, jouw club klaar voor de toekomst, coach de coach en 4 inzichten over trainerschap worden binnenkort georganiseerd. Aanmelden kan bij Nienke Schuppers.

Nieuwsbrieven

Elke drie maanden én wanneer er relevant nieuws is, verschijnt er een nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staan ontwikkelingen rond het Sport- en Beweegakkoord, waaronder de plannen die gerealiseerd worden met een uitvoeringsbudget en de planning van sportcafés. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden kan bij Nienke Schuppers of download de laatste versie van de nieuwsbrief hieronder.

Nieuwsberichten

Interessante links

Podcast

Aflevering 3: Het sport en beweeg akkoord
Het sport en beweegakkoord in Haaksbergen gaat ervoor zorgen dat steeds meer inwoners van Haaksbergen voldoende bewegen. Nienke Schuppers vertelt in deze aflevering hoe ze dit in Haaksbergen gaan doen. Ook introduceert ze senioren ballet en de blauwe kaart als tegenhanger van de gele- en rode kaart.

Aanmelden idee

Heeft u, samen met andere partijen, een idee dat past in de doelstelling van het Sport- en Beweegakkoord? Breng het idee dan in tijdens een kernteamvergadering. Het kernteam denkt graag met u mee. Ook is het mogelijk om bij het kernteam een uitvoeringsbudget aan te vragen. Het uitvoeringsbudget is een financiële bijdrage voor het uitvoeren van jullie idee. De spelregels waar het idee aan moet voldoen kunt u hieronder downloaden. Past het idee binnen de spelregels? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur hem per mail naar Nienke Schuppers.

Tot slot 

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen? Neem dan contact op met coördinator Nienke Schuppers. Zij is bereikbaar per mail via n.schuppers@wijkracht.nl of via telefoonnummer (053) 573 47 89.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl