NLdoet

Gepubliceerd: 13-3-2018

Heel Nederland stond vrijdag 9 en zaterdag 10 maart weer in het teken van NLdoet. De grootste vrijwilligersactie van ons land is een initiatief van het Oranjefonds. Op verschillende plekken in Haaksbergen werd geklust. Ook de drie wethouders Annette Nijhuis, Ellen Prent en Edith van Spiegel hadden zich aangemeld als vrijwillige hulp.

Edith van Spiegel hielp vrijdagmiddag mee bij Natuurvriendenhuis Den Broam in Buurse. Rond de Nivon-accommodatie nabij het Witte Veen ligt aan het eind van de winter steevast een hoop onderhoudswerk te wachten. Helemaal na de storm die in januari over het terrein raasde. Samen met andere vrijwilligers zette Van Spiegel de houten barbecuehut in de beits. Ook werd de grote zandbak leeg geschept om plaats te maken voor een lading ‘vers’ speelzand. Voorzitter Rinze Vonk praatte de wethouder bij over het reilen en zeilen op Den Broam. Op haar beurt had Edith van Spiegel wat ‘verbindende’ tips voor de natuurvrienden. Haaksbergen telt namelijk meerdere organisaties waar je kunt aankloppen voor extra klusondersteuning. “Dit is een mooie gelegenheid om de contacten weer op te poetsen”, aldus de wethouder.

Bloemenmengsels

Ellen Prent was zaterdagmiddag te vinden in de berm van de Ensinkweg en de Hulstweg, nabij Erve Ottink Mulder. Daar werd een strook van zo’n 150 meter ingezaaid met insectvriendelijke bloemenmengsels (drachtplanten). Om zo de leefomstandigheden voor met name bijen, vlinders en andere nectarminnende insecten te verbeteren én de biodiversiteit te bevorderen. Familie, buren en vrienden hielpen een handje mee. “Het is een druppel op de gloeiende plaat”, relativeerde imker Bart Ottink. Ellen Prent prees hem echter om zijn initiatief. “Op meerdere plekken in Haaksbergen zijn mensen bezig met het inzaaien van bloemenmengsels. Ook ondernemers van bedrijventerrein Stepelerveld gaan dat doen. En bij de omvorming van openbaar groen probeert de gemeente zo veel mogelijk rekening te houden met voor bijen aantrekkelijke beplanting. Opgeteld zijn dat heel veel druppels.”

High tea

Wethouder Nijhuis schoof aan bij een high tea voor ouderen in restaurant Bi’j de Watermölle. De maandaggroep van Senioren UIT in de Kappen was daar te gast. Gewoon een middagje genieten dus. Van elkaars gezelschap en verschillende theesoorten begeleid door hartige en zoete lekkernijen. “Heerlijk! De hapjes zien er bijna té mooi uit om op eten”, aldus één van de deelnemers. Het plezier aan dit uitje spatte eraf bij het vrouwengezelschap. En aan gesprekstof was geen gebrek. Allerlei (levens)verhalen kwamen op tafel. Annette Nijhuis bracht de naderende gemeenteraadsverkiezingen onder de aandacht. “U gaat toch wel stemmen op 21 maart? Als dat op eigen houtje niet lukt, dan kunt u iemand machtigen. Het is echt belangrijk om uw stem uit te brengen”, drukte ze de dames op het hart.

wethouder Nijhuis

Meer nieuws

 • Eibergsestraat

  21-6-2018

  De herinrichting van de Eibergsestraat nadert zijn voltooiing...

 • Student gezocht!

  21-6-2018

  Gemeente zoekt student voor onderzoeksopdracht communicatie...

 • Ondernemersadviseurs

  21-6-2018

  Ondernemers met vragen over groei kunnen advies vragen bij het ROZ...

Nieuws overzicht