Lokaal sportakkoord

Gepubliceerd: 14-1-2020

Met het aanstellen van een onafhankelijke sportformateur kan de gemeente Haaksbergen een lokaal sportakkoord gaan opstellen. Dat sluit aan op het nationaal sportakkoord dat is opgesteld om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Begin april moet er ook in Haaksbergen een lokaal sportakkoord liggen.

De gemeente Haaksbergen wil sport en bewegen voor iedereen toegankelijk laten zijn. Voor mensen mét en zónder beperking. Haaksbergen streeft naar duurzame sportaccommodaties zonder belemmeringen, naar vitale sport- en beweegaanbieders en een positieve sportcultuur. Bovendien vindt de gemeente het belangrijk dat Haaksbergse kinderen volop de kans krijgen om een sport te beoefenen en voldoende te bewegen. “Sporten is niet alleen gezond, maar ook leuk”, vindt wethouder Antoon Peppelman. “Het is goed om fit te blijven én je ontmoet andere mensen tijdens het sporten. Sport brengt mensen in beweging en bij elkaar.”

De sportformateur

Voor het realiseren van een lokaal sportakkoord stelt het ministerie van VWS subsidie beschikbaar. Met dat geld kan de gemeente Haaksbergen een zogeheten sportformateur inzetten, die als procesbegeleider met lokale partners invulling geeft aan het akkoord. De Haaksbergse sportformateur Tom van Veen gaat de komende weken in gesprek met die lokale partners, zoals sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen. Doel is te horen welke onderwerpen er leven en in het lokaal sportakkoord opgenomen moeten worden.

sport

Meer nieuws

 • Lindebomen verplant

  20-3-2023

  Twee grote Amerikaanse lindebomen met succes verplant....

 • Uitslag verkiezingen

  17-3-2023

  De uitslag is bekend van de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen....

 • Inzameling textiel

  16-3-2023

  Proef in Buurse en Sint Isidorushoeve: inzameling textielafval aan huis....

Nieuws overzicht