De Pas

De wijk De Pas is met z'n 1400 inwoners en 600 woningen vooral een woonwijk, al behoort het wat verouderde bedrijventerrein langs het spoor officieel ook bij deze wijk. De woonbuurt De Pas is een typisch product van de jaren zestig: kent bijvoorbeeld geen woonerven maar rechte straten met trottoirs. Rijtjesbouw, twee onder één kapwoningen en ouderenwoningen met plat dak ademen de geest van die tijd. Alleen recent ingevulde terreintjes zoals de Cornelis Jolstraat en de J. van Wassenaerstraat hebben een wat ander karakter.

In deze wijk vindt u aan de Van Brakelstraat een vestiging van Het Assink Lyceum, een basisschool en kinderdagverblijf bijeen. Ook staat in deze wijk de sporthal De Els. Het hoog gelegen veld naast de sporthal is voor meer Haaksbergenaren dan alleen de wijkbewoners van belang. Ballonvaarders gaan hier regelmatig de lucht in en enkele malen per jaar wordt hier een openlucht evenement georganiseerd.


Wijkraad:

Secretariaat wijkraad
P/a: Goorsestraat 4
7482 CJ Haaksbergen

Wijkcoördinator: Harm Rexwinkel
(hh.rexwinkel@haaksbergen.nl, (053) 573 45 67)


Beheer & Onderhoud:

Voor klachten of vragen over wegen, groen, straatverlichting, speelplekken, riolering, enzovoort zie: Formulier melding schade/onderhoud

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl