Begraafplaatsen

Gepubliceerd: 11-4-2018

Onlangs vond er in het gemeentehuis een informatieavond plaats over de toekomst van onze begraafplaatsen. Ruim twintig belangstellenden kwamen daar op af. De bezoekers kregen onder meer een enquête mee met vragen. Op basis van de antwoorden krijgt de gemeente een beeld van wat de respondenten vinden van de toekomst van de Haaksbergse begraafplaatsen.

De gemeente Haaksbergen heeft twee gemeentelijke begraafplaatsen. De bosrijke begraafplaats Het Waarveld aan de Waarveldweg en de oude begraafplaats aan Enschedestraat (met een algemeen en rooms katholiek deel). Steeds meer mensen kiezen er voor om gecremeerd te worden. In Twente is het crematiecijfer zelfs hoger dan het landelijk crematiecijfer. Door de terugloop in het aantal begrafenissen lopen ook de inkomsten terug. De gemeente wil de begraafplaatsen aantrekkelijker maken waardoor er weer meer mensen kiezen voor begraven in plaats van cremeren.

Verbeteren

De gemeente wil ook graag weten wat andere inwoners vinden. Daarom ligt er vanaf nu ook een stapeltje enquêtes bij de publieksbalie in het gemeentehuis. U kunt de vragenlijst ook hier downloaden:

De enquête gaat vooral over de (beeld)kwaliteit, de dienstverlening, de tarieven en toekomstige plannen. De gemeente wil graag weten wat inwoners daarvan vinden en of er zaken zijn die de gemeente zou moeten veranderen. De resultaten gebruikt de gemeente om zaken te verbeteren.

Tot 15 mei

De papieren versie kan tot en met dinsdag 15 mei worden ingeleverd bij de publieksbalie van het gemeentehuis t.a.v. Eric Ooink of gemaild worden naar gemeentegroen@haaksbergen.nl

 

 

Begraafplaats Waarveld

Meer nieuws

 • Nieuw meldsysteem

  19-4-2018

  Gemeente heeft nieuw systeem voor meldingen over de openbare ruimte...

 • Bereikbaarheid

  19-4-2018

  Gemeente is vrijdag 20 april tussen 13.00-15.00 beperkt telefonisch bereikbaar...

 • Bijeenkomst onderwijs

  19-4-2018

  11 april was er een bijeenkomst voor het onderwijs...

Nieuws overzicht