Word stembureaulid

Gepubliceerd: 13-3-2024

Op donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De gemeente Haaksbergen is op zoek naar mensen die op een van de stembureaus willen werken. Als lid van een stembureau heeft u een belangrijke taak: u helpt mee de verkiezingen zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Op de dag van de verkiezingen wordt in twee ploegen gewerkt. De eerste groep start om 07.00 uur ’s ochtends en maakt het stembureau klaar voor de eerste stemmers om 07.30 uur. De tweede ploeg begint om 13.45 uur en zorgt ervoor dat mensen tot 21.00 uur hun stem uit kunnen brengen. Daarna komen beide groepen samen en sorteren ze de stembiljetten. Ze tellen hoeveel stemmen elke partij heeft gekregen. Die eerste telling is in de loop van de avond klaar.

Online training

Als u zich aanmeldt, kunt u op de reservelijst terecht komen. Dan wordt u alleen opgeroepen als het nodig is. Alle stembureauleden, ook reserveleden, doen voorafgaand aan de verkiezingen een korte online training om zich voor te bereiden op de werkzaamheden. Zo verschijnt u goed voorbereid op het stembureau.

Vergoeding

Als stembureaulid ontvangt u een vergoeding en ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd. Bent u 18 jaar of ouder en lijkt het u leuk om mee te helpen? Meld u dan aan. 

Meer nieuws

 • Fietsroute water

  19-4-2024

  Ontdek de mooiste Haaksbergse waterwerken op de fiets....

 • Adoptie oorlogsgraven

  24-4-2024

  Haaksbergse basisscholen adopteren de graven van geallieerde militairen....

 • Stolpersteine poetsen

  24-4-2024

  Dankzij de Bonifatiusschool glimmen de Stopersteine in Haaksbergen weer....

Nieuws overzicht