Woninginbraken

De laatste jaren is het aantal woninginbraken in Haaksbergen gedaald.

Via de website van de Politie kunt u zien hoe vaak er bij u in de buurt is ingebroken. Het is een belangrijk speerpunt uit het veiligheidsprogramma. Politie en gemeente hebben er dan ook veel aandacht voor. Hieronder vindt u meer informatie over een aantal maatregelen.

Is uw huis inbraakbestendig?

Een veilig huis in een veilige wijk geeft een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het helaas niet altijd. Woninginbraak komt nog steeds veel voor. Wanneer er bij u of bij u in de buurt wordt ingebroken, ontvangt u thuis van uw gemeente een brief waarin u een gratis preventieadvies wordt aangeboden. In de afgelopen periode zijn al bijna 3000 inbraakpreventieadviezen afgegeven in Twente, ter voorkoming van woninginbraken. En dit heeft effect.

Noaberbouw

Het aantal woninginbraken in Twente neemt de afgelopen jaren af, o.a. door deze preventieadviezen. U kunt ook zelf een gratis preventieadvies aanvragen. De check wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, gecertificeerde adviseur. Deze adviseur kijkt alleen naar de veiligheidsstatus van uw woning. Als er iets kan worden verbeterd, dan krijgt u tips over hoe u dit op eenvoudige wijze kunt doen.  Preventieadvies aanvragen? Neem dan contact op met de adviseurs van Noaberbouw voor het inplannen van een afspraak. Dat kan telefonisch via nummer (074) 265 36 38 of per mail pkvw@noaberbouw.nl.

Wittevoetenactie

Veel woninginbraken vinden plaats door zogenaamde gelegenheidsdieven. In veel gevallen blijkt een inbreker snel binnen te kunnen komen via een open raam (ook op de bovenverdiepingen) of via een onafgesloten achterdeur. Daar waar woningen of schuren niet goed afgesloten zijn, kunnen bewoners een wit kartonnen voetje aantreffen in hun woning. Dit witte voetje laat zien dat ook een inbreker de kans heeft om bij u binnen te komen.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl