Woninginbraken

De laatste jaren is het aantal woninginbraken in Haaksbergen gedaald.

Via de website van de Politie kunt u zien hoe vaak er bij u in de buurt is ingebroken. Het is een belangrijk speerpunt uit het veiligheidsprogramma. Politie en gemeente hebben er dan ook veel aandacht voor. Hieronder vindt u meer informatie over een aantal maatregelen.

Is uw huis inbraakbestendig?

Een veilig huis in een veilige wijk geeft een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het helaas niet altijd. Woninginbraak komt nog steeds veel voor. Wilt u ook met een gerust gevoel wonen? Ga naar de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: het Politiekeurmerk is bewezen effectief tegen woninginbraken. Doe de gratis Veilig Wonen Scan en ontdek of jouw huis goed beveiligd is op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Wittevoetenactie

Veel woninginbraken vinden plaats door zogenaamde gelegenheidsdieven. In veel gevallen blijkt een inbreker snel binnen te kunnen komen via een open raam (ook op de bovenverdiepingen) of via een onafgesloten achterdeur. Daar waar woningen of schuren niet goed afgesloten zijn, kunnen bewoners een wit kartonnen voetje aantreffen in hun woning. Dit witte voetje laat zien dat ook een inbreker de kans heeft om bij u binnen te komen.

Contactgegevens

Blankenburgerstraat 28,
7481 EB Haaksbergen
Telefoon: (053) 573 45 67
gemeente@haaksbergen.nl